Säsongsrecension || Suits (säsong 1)

3 kommentarer

Two lawyers. One degree. 
Bästa och sämsta med säsongen: Det sämsta med denna säsongen är att den är så kort, bara 12 avsnitt. Annars finns det inget dåligt med Suits. Den är underhållande, spännande, genomtänkt, vacker. Älskar Suits! Jag har 75 avsnitt kvar innan jag är up-to-date med serien men spontant just nu känner jag att det inte kommer räcka. Det händer inte ofta jag fastnar så mycket för en serie så snabbt, men jag såg nästan hela första säsongen på en dag. För så bra är den. Det bästa med säsongen är att vi får följa Mike och Harvey på arbetsplatsen men också utanför, när de inte är advokater. Sen är ett stort plus att det finns många starka kvinnliga karaktärer där det är tydligt att Harvey, Mike och Luis inte lyckats lika bra utan Rachel, Donna och Jessica. 
 
Bästa och sämsta karaktär: Att välja säsongens bästa karaktär är så svårt att jag tycker vi börjar med den sämsta karaktären, som också vunnit pris för sämsta vän. Den jag pratar om är såklart Trevor. Det är tydligt att han manipulerar Mike till att tycka synd om honom och hjälpa till medan han aldrig gör något för Mike. Gillde inte honom från första början och hoppas han inte får vara med lika mycket i säsong två som han var med i säsong ett. Helst hade jag sett att han inte var med alls. Men åter till bästa karaktär, det som är svårt att bestämma. Främst för att det finns så många otroligt bra och roliga karaktärer. Om man tar bort de bra från de bästa karaktärerna så finns det fortfarande två att välja på. Rachel eller Donna. Donna är så rolig och lojal mot Harvey och låter ingen tracka ner på henne. Så otroligt cool. Rachel är för smart för att vara assistent och hade varit advokat om hon hade klarat av att göra intagningsproven. Rachel hjälper Mike när han är ny och inte vet något om hur advokatfirman fungerar. Nej, det är för svårt att välja - både Rachel och Donna är säsongens bästa karaktärer. 
 
Tankar och kommentarer: Kan inte få nog över att skriva hur bra Suits är! Personerna som tipsat om denna serie överdrev inte när de berättade hur bra den är. Roligt att Abigail Spencer är gästskådespelare! 
 
1 Emelie Karlsson:

skriven

Kanske ska kolla igenom Suits! Aldrig varit en serie som jag dragits till, samma med t.ex. Scandal, men som verkar såå bra!

Svar: Var inte så intresserad innan men sen såg jag några avsnitt från tredje/fjärde säsongen och då fastnade jag nästan direkt!
evaemilialinneas.blogg.se

2 Lena:

skriven

Älskar Suits och kände precis detsamma som dig när jag startade den i höstas, nu har jag tagit lite paus från den men ska absolut fortsätta kolla snart igen. Den är ju sååå bra!

3 Seriemorsan:

skriven

Åh, älskade Suits! Det känns som en hel evighet sedan jag såg dessa avsnitt men jagt borde se om. Grym serie!