Säsongspremiärer | Sherlock & Shadowhunters

3 kommentarer
Sherlock 04x01 The Sixth Thatcher - Egentligen känns det lite fuskigt att recensera Sherlockavsnitt som just avsnitt eftersom de är lika långa som långfilmer. Men det är fortfarande en tvserie och inte en filmserie. Det var ganka jobbigt faktiskt att se första avsnittet av säsong fyra, främst då det är evigheter sedan tredje avsnittet av säsong tre hade premiär. Visst det kom en julspecial tjugohundrasexton men det handlade inte alls om nutiden utan dåtid, alltså ingenting med Moriarty. Inte för att veckans avsnitt bjöd på så mycket Moriarty som jag förväntade mig. Problemet jag hade var att jag inte kommer ihåg något från säsong tre. Nästan ingenting. Själva avsnittet var ganska tråkigt, fallet med pojken i bilen kunde till och med jag lösa. Men eftersom jag saknat Sherlock så mycket som jag gjort så bortser jag från avsnittets alla flaws
 
Shadowhunters 02x01 Guilty Blood - Nja, nu får serieskaparna välja - följa boken eller gå ifrån boken helt. Det blir inte bra när de ändrar förmycket om inte orsaken är att det är planerat. Men det är det ju inte. Det ska vara utifrån böckerna men det blir ju inte bra. Första säsongen älskade jag, det gjorde jag men då hade jag inte läst böckerna. Nu har jag gjort det och stör mig på minsta lilla detalj som inte stämmer överens med böckerna. Ett exempel från veckans avsnitt är Aldertree, han ska inte vara head of Institute än utan blir det när Imogen Herondale dör i City of Ashes. Något positivt från avsnittet måste vara Clary och Simons lilla pratstund i båtskjulet samt när Simon skulle köra encanto på varulvarna. 
 
1 Evelina:

skriven

Ska bli väldigt spännande att se de två andra avsnitten av Sherlock med tanke på hur det första slutade :)

Svar: Ja, absolut! Se om Sherlock lyckas med "det svåraste fallet i ditt liv".
evaemilialinneas.blogg.se

2 Emelie Karlsson:

skriven

Jaa haha stör mig också på allt som dem gör annorlunda i Shadowhunters! Victor Aldertree ska tydligen inte heller vara Inquisitor Aldertree överhuvudtaget vilket är jätte konstigt!! Att dem tar bort Imogen Herondale betyder också antagligen att dem kommer dra ut på att dem tror dem är syskon, eftersom Imogen bidrar med att Jace vet att han är en Herondale!

Svar: Men nej! Inte alls? Det var ju tråkigt. Tänker precis samma sak, det kommer antagligen dra ut väldigt länge, kanske hela säsongen det med Clary och Jace.
evaemilialinneas.blogg.se

3 Katrine Larsson:

skriven

Håller med dig om att dom antingen får följa boken eller gå ifrån boken helt, och jag såg även första säsongen och tyckte den var okej men så tänkte jag att jag skulle läsa böckerna för att se om de var bättre och det var dom ju men efter att ha läst dom kunde jag inte låta bli och jämföra böckerna med tv-serien och då blev serien otroligt dålig i mina ögon.

Svar: Ja, precis så känner jag också!
evaemilialinneas.blogg.se