Säsongsrecension | Buffy The Vampire Slayer (säsong 6)

2 kommentarer
Tidigare recensioner | Säsong 1Säsong 2Säsong 3, Säsong 4Säsong 5 
 
Bästa och sämsta med säsongen | Bästa med säsongen var många saker; Clemt var en underbar karaktär som jag hoppas får vara med i sista säsongen också, Anya och Xander, musikalavsnittet, Spike och Buffy, Willow och Tara. Många av dessa par var det bästa med säsongen tills det avsnittet de inte längre fanns. Därför blir det sämsta med säsongen att ingen av paren fick ett lyckligt slut. Hoppet är fortfarande kvar för två av paren men inte för det sista. Sen måste jag också uttrycka min frustration över hur Riley betedde sig när han kom tillbaka, samt att säsongens skurkar bara var ute efter att göra livet svårt för Buffy. Inga portar till helvetet som ska öppnas, ingen Frankenstein som vill ta över världen, ingen vampyr som vill förstöra världen. Bara tre nördar som vill göra Buffys liv till ett helvete. Sen tråkigt också 
 
Bästa och sämsta karaktär | I säsongen visades hur snabbt man kan tappa tycke om en karaktär. I alla tidigare recensioner har jag alltid tagit upp Spike (denna gång blir inget undantag). Han och Buffy var underbara till slutet av säsongen då Spike gjorde - försökte - göra det oförlåtliga. Men hur mycket jag än försöker hata honom så bara går det inte att hata honom, även om jag vet att man borde göra det. Men icke. Han är inte längre seriens bästa karaktär (som han varit de senaste två säsongerna) men inte heller säsongens sämsta karaktär. Den bästa karaktären måste bli Anya, hon har gått från att vara en hämnddemon till att bli en mycket viktig person, både för Xander men också för hela Scoobygänget. Även denna säsong blir det en av skurkarna som blir utnämnd säsongens sämsta karaktär; nämligen nördtrions ledare Warren. Vad var det som gjorde att han ville förstöra allt för Buffy? Jag kan inte ha missat en sån stor sak som var orsaken till Warrens hat. 
 
Övriga tankar och kommentarer | Spännande det som hände Spike i slutsekunderna av säsongsfinalen. Sjukt att det bara är en säsong kvar av Buffy - 22 avsnitt och sen är det över. 
 
1 Lina - The Movie Freak:

skriven

Detta är min favorit säsong av Buffy.. tror jag.. Det va så längesedan jag såg serien men det är väll i denna säsongen som (Spoiler för er som inte sett serien) Buffy och en viss levande död börjar nuppa?

Svar: Ja, jag tror det är i säsong 6 det händer! Tycker denna säsongen varit en av de bästa!
evaemilialinneas.blogg.se

2 Lina - The Movie Freak:

skriven

En googling senare och jag har fått svar. Visst är det i säsong 6, avsnitt 9 (Smashed) närmare bestämt, som det blir lite action mellan Spike och Buffy =)

Svar: Haha, Google är mycket bra ibland!
evaemilialinneas.blogg.se