Säsongsrecension | Buffy The Vampire Slayer (säsong 7)

En kommentar
 
Bästa och sämsta med säsongen: Det sämsta i säsongen var att den var så spretig samtidigt som den inte alls var spretig. Det är svårt att förklara, de har bara en ondska att besegra och de små händelserna som de måste hantera är samma sak som den stora ondskan. Alla i scooby gänget träffade på the First flertalet gånger men lät den nästan alltid komma undan. Sen kom slutet. Bättre slut hade de kunnat få. Bästa med säsongen vet jag inte, kanske att Buffy började jobba på Sunnydale High och att början av säsongen hade samma känsla som de första säsongerna när Buffy, Willow och Xander gick i high school. 
 
Bästa och sämsta karaktär: Andrew blev bättre ju längre in i säsongen man kom. I början delade jag samma känslor jag hade för Warren i säsong 6 men efter säsongen och seriens slut så känns det inte jättedåligt att han blev en main karaktär i säsong 7. Sen den annars jobbigaste och sämsta karaktären blir faktiskt flera stycken, nämligen alla de som blir possessed av the First - vilket egentligen gör att the First blir sämsta karaktär. Bästa karaktär måste för sista gången bli Xander. Hur han tar hand om alla, hur han bryr sig om alla, speciellt Dawn. Trots alla nederlag han får utstå så tappar han inte modet eller sin humor. Han ställer upp för alla. Alexander - Xander - Harris always in my heart. 
 
Övriga tankar och kommentarer: Jag kommer sakna Buffy. Kommer sakna varje karaktär i Scooby gänget. Xander, Anya, Willow, Spike, Dawn, Giles, Angel, till och med Faith och Andrew. Trots att jag mentalt förberedde mig för att säsongen sju skulle vara seriens sista så var det otroligt jobbigt att se sista avsnittet och inse att nu är det över. Inget mer Sunnydale, inget mer Scoobygang, inga fler vampyrer och demoner. Allt är över. Första gången jag grät till Buffy var i avsnitt 20 när Spike håller sitt lilla tal till Buffy. Så fint. Problemet jag har med avslutningen av serien och sista avsnittet är att jag inte kunde hantera två personers död. Jag vet inte om jag blev så pass fäst vid de båda karaktärerna för att jag såg 145 avsnitt på kort tid eller om det hade blivit ännu värre om jag sett serien när den först gick, med ett avsnitt i veckan. Det fanns många personer som kunnat dö i stället, men så blev de just dessa. De som gett serien så mycket. Det Buffy sa i slutet (ni som sett ni vet vad jag menar) gjorde att hjärtat brast, i tusen bitar. Men efter en googling senare så är jag lite lugnare. 
 
1 Lena:

skriven

Tycker absolut att du ska se Angel om du inte gjort det medans Buffy är i färskt minne :)

Svar: Ja, jag tänkte faktiskt se den ganska snart! Saknar ju alla speciellt Spike, Angel och Cordelia men även han väktaren som skulle ta över efter Giles
evaemilialinneas.blogg.se