Säsongsrecension | Buffy The Vampire Slayer (säsong 5)

Kommentera
Tidigare recensioner | Säsong 1Säsong 2Säsong 3, Säsong 4
 
Bästa och sämsta karaktär | Jag älskar Spike med hela mitt hjärta. Strunta i Angel och Riley, det är Spike Buffy ska vara tillsammans med. Underbara, blonda, halvonda William den blodige. Hans karaktärsutveckling såg man redan i fjärde säsongen när chippet i hans hjärna planterades men under denna säsongen blev det fler situationer man verkligen såg hur han utvecklades som person. Från att vara en ond vampyr, till att bli en halvt bitter vampyr till att bli den personen som älskade Buffy, som hjälpte scoobygänget när Glory came to town. Bästa Spike, klart att det är du som var säsong fem's bästa karaktär. Jag gillar egentligen inte att nämna onda personer som sämsta karaktärer. Trots det så har nästan alla (minus Cordelia i första säsongen) jag utnämnt till sämsta karaktär varit ond. Denna säsong måste Glory få priset som sämsta karaktär - och alltså blir det även denna gång en ond karaktär som blir sämsta. Hon var så ond, taskig och helt och hållet dum. Mot sina lakejer, mot Ben, mot alla som fick sina hjärnor utsugna, mot Buffy och mot Dawn. Sen var hon inte så himla intressant heller.
 
Bästa och sämsta med säsongen | Även här måste jag ta upp Spike. Hans storyline, hans karaktär är underhållande, intressant och rolig. När han beställde en robot som såg ut, pratade och agerade exakt som Buffy gick det inte att inte skratta. Men även tycka synd om honom, han älskar Buffy men hon vill inte ha något att göra med honom. Den enda utvägen han ser är att beställa en robot. Annat som var bra med säsongen är förhållandet mellan Anya och Xander. Så mysiga och jag hoppas innerligt att de får fortsätta i nästa säsong. Gillar även hur skaparna kunde få in en syster i Buffys familj utan att köra "oj, pappa hade ett barn utanför familjen" som många andra serier gjort. Jag säger inte att det var helt perfekt men tillräckligt bra för att jag ska godkänna förklaringen över Dawn. Det jag nu i efterhand tänker mest på när det kommer till det sämsta med säsongen är att Buffy och Riley inte fick något avslut. Jag är dock glad över att de inte är tillsammans längre men det hade känts skönt att veta hur Riley har det i Belize djungel, men framförallt att de ska få ett avslut. Sen är en mindre bra sak också att Glory och Ben fick ta så mycket plats i säsongen, skillnaden var förra säsongen där skurken var intressant. Att Dawn och Buffys mamma dog var också en ganska tråkig sak och att de även drog ut på det så mycket som de gjorde. 
 
Övriga tankar och kommentarer | Det är inte den bästa säsongen av Buffy men fortfarande riktigt bra! Spike! Älskade Spike gör nästan hela säsongen.