Säsongsrecension | Las Chicas Del Cable (säsong 1)

3 kommentarer
Jag är förälskad. Totalt helt underbart förälskad i Las Chicas Del Cable. Förväntningarna var låga när jag igår kväll satte på det första avsnittet av Netflix's första spansktalande serie. Den första säsongen bjuder på åtta avsnitt av ren lycka. Detta är första gången jag sett och tyckt om en serie där språket är spanska. 

 

När man läser vad serien handlar om på Netflix får man inte den rätta bilden av den. Därför tycker jag min lilla beskrivning av handlingen vara lite bättre än Netflixs. 25 åriga Alba anklagas för dubbelmorder på hennes bästa vän och dennes expojkvän, men en korrupt polis ger henne valet att stjäla åt honom eller dömas till döden för morden hon inte begått. För att lyckas med rånet som är på Madrids största telefonbolah byter Alba identitet  och till en början går det riktigt smidigt, tills en person från hennes förflutna träder fram. 

 

Serien utspelar sig i slutet av 1920-talet och följer (främst) fyra kvinnor från olika bakgrund, Carlota, Alba, Ángeles och Marga. Det är ganska självklart (samtidigt som det inte är det) att Alba och Carlota är favoriterna bland kvinnorna, även om Ángeles och Marga inte är långt ifrån. De starka kvinnliga karaktärerna är en av anledningen till varför jag älskade serien men det finns så mycket mer som bör prisas till skyarna. Handlingen med alla dess sidoberättelser om allt från homosexualitet, kvinnokampen, intriger, familjekris och drama, kärlek, spionieri och misshandel, otrohet och vänskap. Kostymerna och omgivningarna bör också nämnas då de är så on point! 

 
1 Lena:

skriven

Visst är den bara såååå bra! Längtar till säsong 2!

Svar: SÅÅ BRA!
evaemilialinneas.blogg.se

2 Elsa:

skriven

Tänkte se Grand Hotel först som också är en spansk serie som finns tillgänglig på Netflix, men nu har jag hört så mycket bra om Las Chicas Del Cable så kanske ska sätta den före... Ugh, beslutsångest.

Svar: började se Gran Hotel direkt efter denna, så bra!
evaemilialinneas.blogg.se

3 Lena:

skriven

Kul att du börjat se Gran Hotel också så sjukt bra! Så glad att ha hittat till den spanska serievärlden! :D