Tips | Poddar

En kommentar
Jag har under senaste tiden varit väldigt duktig med att lyssna på poddar. Och tänkte fråga om tips på poddar samtidigt som jag tipsar om mina favoriter. 
 

P3 dokumentär - En av mina absolut favorit poddar är P3 dokumentär, och en favorit har den varit ett bra tag. Precis som namnet kanske avslöjar är denna podd fylld med dokumentärer i ljudformat. Här är avsnitten mellan 60-90 minuter långa och har med experter på olika områden som pratar om de olika ämnerna. Några som de gjort dokumentär om är Black metal-morden, den dödsdömda polarexpeditionen, Lewinsky affären och mordet på 2pac. 

 

P3 historia - Den yngre systern till p3 dokumentär är p3 historia som även den är en podd med dokumentärer. Till skillnad från p3 dokumentär tar p3 historia upp kända personer och redogör hur de påverkat historien på ett eller annat sätt. Denna podd är relativt ny och det har inte kommit ut många avsnitt än, utan det som finns att erbjuda är Kleopatra, Bonnie & Clyde, Rasputin och Marie-Antoinette. 

 

Allt du velat veta på 5 minuter - Nu verkar det väl som om jag bara lyssnar på poddar som gör en allmänbildad och det är i princip rätt. Allt du velat veta på 5 minuter är ett poddprogram som snatt och lätt gör en person mer allmänbildad på bara några få minuter. Riktigt skönt att lyssna på om man inte vill lyssna på ett en timmes långt avsnitt av p3 dokumentär men fortfarande vill lära sig mer. Denna podd tar upp många olika saker, allt från personer, händelser och legender. En riktig bra podd helt enkelt! 

 
1 Karin:

skriven

Älskar P3 Historia & Dokumentär. Ska lätt kolla in den andra. Skönt med en lite kortare.

Jag har listat några podcast här: http://karinsuniversum.se/podcast-jag-tycker-om-att-lyssna-pa/

Annars: Intresseklubben antecknar, Empire, TV-heads (lagts ner, men gamla avsnitten är guld)